Over ons

P’tits is Frans voor de kleine (le petite), de naam hebben wij bedacht doordat onze opa vroeger vol trots vertelde dat er in Parijs een winkel was die naar zijn vader, Piet van Tits (P’tits) vernoemd was. Omdat we alles graag klein en gemoedelijk willen houden en ons uitgangspunt een klein en pittoresk restaurant is, was P’tits voor de hand liggend. P’Tits catering is dan ook een opstapje naar ons eigen restaurant.

Wij zijn Pieter en Tom van Tits, 27 en 25 jaar oud en komen uit Son en Breugel. Wij zouden ons zelf beschrijven als gezellige Bourgondiërs, die erg enthousiast worden van lekker eten en drinken. Koken is onze passie, dit doen wij dan ook iedere dag met veel plezier. Gezelligheid en gastvrijheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Al zo lang als we ons kunnen herinneren zijn we bezig met lekker eten, drinken en gezelligheid. Als wij vroeger gingen vissen was onze eerste vraag: wat voor een eten er allemaal meeging en wat er op de broodjes kwam te zitten. Als we ’s avonds gezellig op de bank zaten vroegen wij of er iets lekkers in huis was, het antwoord van mijn moeder was dan vaak: ‘’Nee we hebben helemaal niets in huis’’. Voor ons was het dan een uitdaging om toch een hele schaal met diverse hapjes en lekkernijen op tafel te zetten, en dat lukte meestal erg goed.

Later uitte zich dat in een andere grote passie van ons: BBQ’en en koken op open vuur. Voor vrienden en familie steken we de BBQ dan ook regelmatig aan en bereiden dan een mooi stuk vlees of een compleet 5-gangen menu.

Na de middelbare school zijn wij allebei begonnen aan onze horeca opleiding. Pieter volgde de opleiding Horeca Ondernemer en Manager en Tom zelfstandig werkend kok. Vanaf de eerste praktijkles in de keuken waren wij verliefd geworden op het koken en sindsdien zijn we niet meer weg te slaan uit de keuken. Na vier jaar opleiding, verschillende stages en bijbaantjes hebben wij onze diploma’s behaald en zijn we in verschillende keukens beland. Het is dus overduidelijk is dat wij thuis horen in de horeca en het is dan ook onze roeping is om mensen te vermaken en verwennen.

Kijk eens rond op deze website. Als u interesse heeft in een van onze diensten, neem dan gerust contact met ons op!

Wij hopen u graag eens van dienst te mogen zijn namens P’Tits.

Pieter (links) & Tom (rechts)