BBQ

Het woord “barbecue” komt van het woord “barbacoa” dit woord gebruikte de inheemse bevolking van het Caribisch gebied voor het roosteren van vlees op een soort grill. Letterlijk betekend het woord “heilige vuurkuil”

Niks nieuws dus dat BBQ’en! En toch zie je in de zomer nog mensen op zaterdagochtend naar de supermarkt racen om gemarineerde speklappen, voorgegaarde hamburgers en van die kleffe huzarensalade te kopen. Dan gaat man lief een poging doen om de bbq aan te steken, wat na veel wapperen, waaien en een lading spiritus dan eindelijk lukt.
Terwijl de rest van het gezin zich volstouwt met een lading stokbrood, is de man al het vlees aan het cremeren op een veel te hete BBQ.  Na lang wachten en een flinke dosis frustratie, schrokken ze alles naar binnen.
Er wordt nog even geruzied over wie er nou het rooster schoonmaakt en wie de afwas doet, waarna meestal de woorden volgen “ik ga nooit meer BBQ’en!”

Jammer! Want BBQ’en en koken op vuur is echt heel leuk en super lekker! Wij nemen al uw frustraties weg en laten u alleen nog maar de leuke kant van het BBQ’en zien! Geloof mij maar, als u een langzaam gegaarde shortrib proeft die 8 uur lang op een keramische BBQ heeft gelegen, dan gaat u nooit meer speklapjes halen op zaterdagmorgen!
Koken en lekker eten brengt mensen samen en maakt mensen gelukkig.

Tijdens onze workshops leren we u alles over het BBQ’en, we beginnen natuurlijk met de basis en bent u wat gevorderd dan kunnen we u leren hoe u uw gasten omver kan blazen met fantastische gerechten.
Toch liever met de beentjes omhoog zitten en gezellig kletsen met uw gezelschap? Dan zorgen wij toch gewoon voor lekker eten en drinken!

Vraag naar onze mogelijkheden!